En härlig dag i skateparken byttes mot sjukstuga. Nästan hela familjen turas om att ha feber, kallsvettningar, huvudvärk, och ont i kroppen. Och med sjukdom kommer ju det här ”man får äta hur mycket glass man vill när man är sjuk”. En sanning med modifikation här hemma. Visst, dom kan få en glass då och då, men denna glass får dom gärna äta för mig:

 

Nyttig glass – Nicecream med mango

(1-2 pers)
1 fryst banan
1 färsk eller ca 1 dl fryst mango
1 nypa vaniljpulver

Stavmixa och servera direkt. 

Ibland kan man behöva hälla i en skvätt vätska, tex kokosmjölk eller mandelmjölk. Och har du inte mango hemma, testa med banan +jordgubbar, hallon, avokado, blåbär… Bananen gör glassen krämig, så den bör man inte skippa.

 

FÖLJ HÄR!

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close