Ni glömmer väl inte bort Mors dag nu på söndag! Och vad uppskattas mer än något hemmagjort? Och dessutom helt fritt från mejerier, gluten och raffinerat socker. Denna naturliga och råa hallon-cheesecake gjord på nötter, kokosolja och bär kommer definitivt uppskattas! Testade på mina kräsna barn: success!

Börja med att göra botten på lördag för att ställa in i kylen. Lägg cashewnötterna i blöt lördagkväll och gör klart kakan på söndag morgon.

 

raw halloncheesecake

 

Raw halloncheesecake

Botten
1,5 dl mandlar
1,5 dl pekannötter
10 färska dadlar
0,5 tsk havssalt

Fyllning
4 dl naturella cashewnötter
0,5-1 dl agavesirap eller honung (beroende på hur sött man gillar)
1 dl kallpressad kokosolja
Saften ur 2 citroner
0,5 tsk vaniljpulver eller bönorna ut 1 vaniljstång
1,5 dl färska eller tinade hallon

Topping
Färska hallon, syrenblommor och citronmeliss.

 

Dag 1:
– Mixa ingredienserna till botten i matberedare. Tryck ut i en form med avtagbara kanter. Ställ in i kylskåpet. 
– Blötlägg cashewnötterna. Lägg cashewnötterna i en skål med vatten. 5 timmar räcker, men de ska stå över natten.

Dag 2:
– Skölj och sila cashewnötterna. Kör i blender (eller matberedare) tillsammans med citronsaft, vaniljpulver, smält kokosolja och hallon. Kör tills det blir en len smet. Om du använder frysta hallon, försök att inte få med så mycket av vätskan.
– Bred ut fyllningen på botten och ställ in i frysen någon timma innan servering. OM den står i frysen för länge, låt tina upp något innan servering. 

Enkelt, nyttigt och vrålgott!

 

raw halloncheesecake

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

3 Kommentarer

  1. Pingback: Raw halloncheesecake | Vego Inspira

Skriv en kommentar

Close