Idag är det chokladbollens dag! Och man behöver inte göra chokladbollar på socker, smör och havregryn. Här kommer ett recept på nyttiga chokladbollar med avokado som bas. Avokadon gör bollarna krämiga och smakar inte alls avokado. Supergott alternativ till de traditionella, kolhydratsstinna chokladbollarna.

 

Chokladbollar med avokado 
1 mogen avokado
100 gram mörk choklad
1 krm vaniljpulver
1,5 msk kakao
Några matskedar kakao att rulla kulorna i

1. Smält chokladen.
2. Mosa avokadon.

3. Rör ihop avokado, kakao och vaniljpulver med chokladen.
4. Ställ i kylen ca 1 timma.
5. Rulla små bollar och rulla dem i kakao.

Jag gjorde mina ca 10 gram styck och då blev det 15 st. Förvara i kylen. Eller förvara o förvara, dessa tar slut snabbt!

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

  1. Villen choklad använder du? Receptet låter supersmaskens och jag skulle gärna prova!

    • Hej Sara!
      Finns länk till den choklad jag använder i inlägget. Du kan ta i princip vilken mörk choklad du vill. Jag gillar även anthon bergs 72%-iga :)

      Hälsningar Cecilia

Skriv en kommentar

Close