Har skrivit om detta tidigare, men väldigt värt att upprepas! Frukosten brukar bli rätt enformig. Speciellt i en familj med både morgontrötta barn och föräldrar. Vi försöker skippa mackor i den mån det går och det blir mycket yoghurt och gröt. Då är detta perfekt att variera med och barnen blir lika nöjda varje gång: pannkakor till frukost!! Detta var ju en absolut omöjlighet innan bananpannkakan i ugn kom in i bilden.

 

Att göra på kvällen:
Stavmixa eller kör 4-5 ägg, 1 stor banan och 1 msk kokosolja i blendern. Ställ i kylen.

Att göra på morgonen:
Sätt ugnen på 200°C. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen tills den stelnat, ca 10 minuter (man behöver inte vänta på att ugnen ska bli varm).

 

Här hittar du ett mer utförligt recept och serveringsförslag på bananpannkaka i ugn.

 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close