Älskar när middagen sköter sig själv. Imorse stekte jag en bit ytterfilé av älg, slängde ner den i crockpoten och tog med barnen på en (enlig dem alldeles för lång) skogpromenad (i den skog älgen tidigare hade sprungit).

Har man ingen älg i frysen funkar det bra med en bit nötkött, typ fransyska eller högrev. Köttet blev kanon! När jag hade fotat klart min tallrik var köttfatet redan tomt. Tar det som ett väldigt bra betyg!

 

Älgstek i crockpot
1 bit äglstek
1 tsk Himalayasalt
Svartpeppar
Smör att steka i
0,5 tsk vitlökspulver
1 tsk Lökpulver

Salta och peppra älgsteken. Lägg i en stor klick smör i stekpannan och låt köttet få färg. Lägg köttet i Crockpoten. strö över vitlökspulver och lökpulver. Sätt timern på ”Low” och åtta timmar.

Servera med rostade sötpotatisar, färsk spenat, fetaost och hemmagjord lingonsylt. Supergott!

 

 

älgstek crockpot älgstek crockpot urtekram ekologiska kryddor

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close