squatty-potty

Jag blir nästan ledsen över denna bild. Visst, kiss och bajshumor är kul, tycker jag med, med detta är inget roligt skämt. Det är däremot världens bästa sätt att gå på toa och göra nummer två, bajsa alltså.

Pallen gör så att man hamnar i squat-läge, den naturliga positionen. Vi sitter (oftast) rakt upp på en toalettstol när vi går på toa. Detta kan orsaka tarmproblem och förstoppning då ändtarmens muskler inte öppnas upp helt. Trycket på tarmen riskerar att bli för stort vilket kan resultera i tex hemorrojder.

 

Sittande_squatting

Men man behöver ingen fancy Squatty Potty, utan en simpel pall från tex IKEA funkar alldeles utmärkt. Har du inte testat, prova! Bästa någonsin. Lovar.

 

 

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer

  1. Håller helt med. Jag har bara en hopfällbar pall från Rusta, men den är superbra vid nummer 2. Den står hopfälld mot väggen och plockas enkelt fram “vid behov”. Och billig var den också.

  2. För den som inte känner sig övertygad rekommenderar jag att läsa Giulia Enders “Charmen med tarmen”. En mycket underhållande bok om forskning på olika tillstånd som påverkas av tarmsystemet. Enders har även varit på Skavlan och på ett underbart sätt bl a berättat om “tekniken”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close