Jag blir nästan ledsen över denna bild. Visst, kiss och bajshumor är kul, tycker jag med, med detta är inget roligt skämt. Det är däremot världens bästa sätt att gå på toa och göra nummer två, bajsa alltså.

Pallen gör så att man hamnar i squat-läge, den naturliga positionen. Vi sitter (oftast) rakt upp på en toalettstol när vi går på toa. Detta kan orsaka tarmproblem och förstoppning då ändtarmens muskler inte öppnas upp helt. Trycket på tarmen riskerar att bli för stort vilket kan resultera i tex hemorrojder.

 

Sittande_squatting

Men man behöver ingen fancy Squatty Potty, utan en simpel pall från tex IKEA funkar alldeles utmärkt. Har du inte testat, prova! Bästa någonsin. Lovar.

 

 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Lena i Umeå Svara

    Håller helt med. Jag har bara en hopfällbar pall från Rusta, men den är superbra vid nummer 2. Den står hopfälld mot väggen och plockas enkelt fram ”vid behov”. Och billig var den också.

  2. Helena Reis Svara

    För den som inte känner sig övertygad rekommenderar jag att läsa Giulia Enders ”Charmen med tarmen”. En mycket underhållande bok om forskning på olika tillstånd som påverkas av tarmsystemet. Enders har även varit på Skavlan och på ett underbart sätt bl a berättat om ”tekniken”.

Skriv en kommentar

Close