En fördel med att miniligisten i familjen vaknar 07. Man hinner fixa lyxfrukost innan resten av familjen vaknar. Har äntligen fått tag på vita chiafön! Ser mycket aptitligare ut än de svarta. Risentas går att hitta i de flesta matbutiker och de går även att beställa här

 

Vit chiapudding med kokos, passionsfrukt och jordgubbar
2 msk chiafrön
ca 1,5 dl kokosmjölk
1 krm vaniljpulver

Blanda ihop chiafrön med kokosmjölk (eller annan nötmjölk) och vaniljpulver. Ställ i kylen minst 30 minuter. Häll i mer kokosmjölk om du vill ha en lösare pudding. Toppa med jordgubbar, passionsfrukt, cashewnötter och färsk citronmeliss.

 

 

vit chiapudding

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

  1. Detta ser så gott ut. Köpte vita chiafrön för ett tag sen och tänkte testa det. Jag har dock en liten fundering… när man äter chia… måste man inte dricka extra mkt vatten då just för att förhindra förstoppning? Jag är rätt så orolig för just detta så vore tacksam för svar. Hur mkt vatten är lagom per dag? 1,5 liter? 2? :)

    • Hej Caroline! Det har jag faktiskt aldrig funderat över. Bra fråga! 1,5 lite tycker jag låter som en bra mängd. Tränar man och svettas mycket, drick lite mer :)
      // cecilia

Skriv en kommentar

Close