Gjorde denna gamla favoriten ikväll; laxgryta med rotfrukter och dillaioli. Barnen gillade, förutom ”det gröna i såsen”. En perfekt mejerifri middag med grönsaker och fisk. Och man kan ta vilka grönsaker och vilken fisk som helst till grytan. Ta det som finns hemma.

 

Rotfruktsgryta med lax

(4 port)
4 laxfiléer
2 morötter
1 stor palsternacka
1 kålrot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 zucchini
1 citron
2 msk tomatpuré
Vatten
Smör
Örtsalt
Salt+peppar

Gör så här: Tärna rotfrukterna relativt små. Fräs klyftad gul lök, skivad vitlök i smör och tomatpuré. I med rotfrukter och vatten så de täcks. Låt sjuda på svag värme tills rotfrukterna är lagom mjuka. Ca 15-20 min. Smaksätt med 1 pressad citron, örtsalt, salt och peppar. Skär laxen i kuber och skiva zucchinin och lägg i grytan och låt puttra tills laxen är klar. Tar bara några minuter.


Dillaioli

1 ägg
1,5-2 dl ekologisk rapsolja
1 liten vitlöksklyfta
1 skvätt  citron
Dill
Salt+peppar

Gör så här:
Stavmixa ägget med oljan. Blir det för löst, häll i mer olja. Smaksätt med massa färsk dill, citron, salt och peppar.

 

Fler recept på fiskgrytor:

Fiskgryta med musslor och saffran
Fiskgryta med grönsaker

 

 

FÖLJ HÄR!

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close