Alltså dessa rutor! Mitt genom-tiderna-bästa-recept-ever! Har ni lite tid över i helgen, gör dessa!

Barnen tittade lite konstigt på mig när jag sa att dom fick äta hur mycket dom ville (vilket dom aldrig får om det är vanliga kakor). Sid hade dock ögonen med sig och viskade till sina bröder att han sett massa avokado i blendern…

 

Nötrutor med choklad & kaffekräm

Botten
4 dl mandlar
10 dadlar
1 msk kokosolja
1 nypa vaniljpulver
1 nypa himalayasalt

  1. Kärna ur dadlarna. Kör ihop med resten av ingredienserna i matberedare.
  2. Tryck ut en fyrkant, ca 1 cm tjockt på ett bakplåtspapper.
  3. Ställ i kylen och fortsätt med toppingen. 

 

Topping
2 mogna avokado
1,5 dl raw cacao [Adlink]
1 dl kokosolja
ca 2 msk nescafe
1 nypa himalayasalt
Knappt 0,5 dl honung

  1. Skala och kärna ut avokadon.
  2. Kör i matberedare eller stavmixa tillsammans med resten av ingredienserna. Anpassa kokaomängden efter hur mycket chokladsmak du gillar. Pulverkaffe kanske inte låter så kul, men det ger små crunshiga bitar. Gillar man inte kaffe kan man byta ut mot tex laktitspulver
  3. Bred ut krämen på bottnen. Låt stelna i kylen.
  4. Pudra med kakao och skär fyrkanter. Jag gjorde ca 12 bitar.  

 

Förvara i kylskåp. De håller sig färska några dagar.

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

9 Kommentarer

  1. Ser jättegoda ut!! Funkar det med snabbkaffepulver eller ska det vara mer finmalt?
    Tack för mycket inspiration!

  2. nice! Har aldrig testat baka något rawfood-aktigt, men är helt klart sugen nu. Nu håller jag dessutom på och kör detox vilket är lite blandning av raw/paleo, så det kanske kan vara läge att testa dessa vid tillfälle :) tror du man kan göra bara toppingen fast som bollar så att de blir som tryffelbollar? :)

Skriv en kommentar

Close