Börjar tröttna på vabruari nu. Barnens sjukdomar avlöser varann och nu är det Otis tur.

Barnen ville baka kakor så vi gjorde peanut butter cookies tillsammans. Jordnötskakorna är supersmidiga att svänga ihop! Få ingredienser, inget gluten, men dock endel honung. Så om du försöker skippa sockret, klicka bort detta inlägg. Snabbt.

 

peanutbutter cookies

Jordnötskakor (ca 10 st)
1 dl naturellt jordnötssmör (utan socker och salt)
1 dl salta jordnötter
2 ägg
0,5 dl honung
1 tsk vaniljpulver

Gör såhär: Sätt ugnen på 175°C. Lägg jordnötterna i en handduk och torka bort lite av saltet. Hacka nötterna grovt och rör ihop med resten av ingredienserna. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 10-15 minuter.

 

 

glutenfria recept naturlig mat

Receptet kommer från Ärlig Mat. En bok med massa goda, nyttiga och inspirerande recept på naturliga råvaror. Den kommer få en given plats i köket när lite extra inspiration behövs.

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

5 Kommentarer

  1. Sonen och jag provade. Av vår smet gick det inte att klicka kakor, allt flöt ihop. Andra plåten (gjorde dubbel sats pga kalas i morgon) har vi hällt smeten i bullformar.
    Vad gjorde vi för fel tro?

Skriv en kommentar

Close