Frukosttips: chiapudding med spirulina. Denna gröna chiapudding blir extra god med smoothie-topping, nötter och kokos. Gör gärna chiapuddingen kvällen.

 

Chiapudding med spirulina

2 msk chiafrön
1,5 dl kokosmjölk eller annan nötmjölk
0,5 tsk spirulinapulver
1 nypa vaniljpulver

Gör så här:
Blanda allt noga och ställ i kylen några timmar eller över natten. Om puddingen blir för tjock, rör i lite mer nötmjölk. 

 

 

Smoothie-topping

0,5 fryst banan
1 rått ägg
1 näve frysta jordgubbar
1 näve fryst mango
Pressad citron

Gör såhär:
Stavmixa banan, ägg, jordgubbar och mango. Smaka av med pressad citron. Du vill ha denna smoothien tjock och krämig, men blir den för kall och hård, späd med lite vatten eller nötmjölk. Servera tillsammans med chiapuddingen och toppa med mandlar och kokosflingor. 

 

Fler recept:

3 x chiapudding
30 glutenfria frukostar
Smoothiebowl med björnbär

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

1 Kommentar

Skriv en kommentar

Close