Detta måste vara min genom tiderna favoritfrukost. Krämig kokosgröt med massa god topping. Föregångaren till chiapuddingen, och desto godare! Toppingen går att variera i oändlighet. Hallon, blåbär, cacao nibs, cashewnötter, mandlar, kokos…

Kokosgröt
2 ägg
1 msk kokosmjöl
1 dl kokosgrädde
1 krm vaniljpulver

Vispa ihop i kastrull på svag värme tills lagom konsistens. Servera med nötmjölk och massa topping. 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

6 Kommentarer

  1. Aldrig testat kokosgrädde, funkar det med kokosmjölk också eller bör jag ta mig i kragen och köpa kokosgrädde? Hur gör du för övrigt med kokosmjölk/grädde, häller du upp på burk, flaska eller annat sätt när du bara ska ha någon msk eller två? Tack för en bra blogg!

  2. Jag har aldrig testat kokosgrädde, funkar det med kokosmjölk också eller bör jag ta mig i kragen och köpa kokosgrädde? ;) Hur gör du för övrigt när du bara ska ha lite kokosgrädde/mjölk, förvarar du i burk/flaska/eller annat sätt? Tack för en bra blogg!

  3. Vad gjorde jag för fel…? ;-) Blev mer tjock välling än gröt…:-(
    Får testa igen…

  4. Pingback: Frukosttips: Glutenfri gröt med chiasylt - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa

Skriv en kommentar

Close