Sitter du och funderar över vad du ska bjuda på ikväll? Eller äta ensam framför brasan? Här kommer en favorit i reppris: Glutenfri västerbottepaj med massa ost!

Glutenfri Västerbottenpaj (LCHF)
Pajskal

3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg

Fyllning
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt+peppar
300 g riven västerbottenost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön. Blanda i smör, fiberhusk, salt och ägg. Knåda till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Tryck ut pajskalet i en pajform och förgrädda 8-10 min.

2. Höj ugnen till 225 grader. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll allt i pajskalet. Grädda 20-25 min.

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close