Man kan lätt tröttna på all julmat. Innan ens julen är här. Igår åt vi en köttgryta med juliga kryddor och ugnsbakade palsterneckor med en sallad med granatäpple. Väldigt juligt. Vi drack glögg och gjorde pepparkakshus. Också väldigt juligt. Och förra veckan julbord. Idag gjorde vi tvärtom och åt en somrig lax. Verkligen hur gott som helst. Testa!

Lax med grönsaker i ugn 4 portioner
4 laxfiléer
1 citron
2 stora tomater
1 näve sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1/2 förpackning fetaost
Salt & peppar

Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxen i en ugnssäker form. Pressa över halva citronen, lägg i tärnade tomater, skivad vitlök och sockerärtorna. Salta och peppra och täck formen med aluminiumfolie. Sätt in i ugnen i ca 20-30 minuter. Servera med en sallad med massa avokado och olivolja. 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

1 Kommentar

  1. Pingback: Veckomeny nr 5 – tema middag |

Skriv en kommentar

Close