Vi experimenterar vidare med alternativt julgodis hemma. Denna gång blev det fudge med pepparkakssmak. Väldigt goda!

 

Julig fudge

12 dadlar
1 dl valnötter
1/2 dl glutenfria havregryn
1 msk kokosolja
3 msk kakao
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk nejlika

Gör såhär: Kärna ur dadlarna och mixa med övriga ingredienser. Kavla ut och ställ i kylen ca 30 minuter. Skär ut i små fyrkanter. Förvara i kylen.

 

 

julfudge paleo

Här gäller det att ha en bra matberedare eller blender. Jag har en Blendtec med twister-kanna som fungerar perfekt att göra nötsmör, rawbollar, bars och i detta fall fudge med. Gör man det i en vanlig matberedare får man peta ner massan från kanterna då och då, men det funkar också.

Tog med dessa till jobbet där dom fick väldigt bra betyg. Även från dem som i vanliga fall håller sig till skumtomtarna…

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

  1. Jag har precis köpt hem glutenfria havregryn, känner mig”redo” att testa efter typ 100 år utan havre ;) Sedan du återinförde havre i kosten har du testat overnight oats någon gång? Tänker mig att det är en smidig farkost att förbereda dagen innan, dessutom väldigt näringsrik!

Skriv en kommentar

Close