Vi fortsätter att förbereda inför julen med nyttigare alternativ. Julgodis måste inte innebära sockrig kola och glutenstinna lussekatter. Alla barnen är med och mixar och rullar!

Chokladdoppade pepparkakskulor
1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
8 dadlar
1 msk kokosolja
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk ingefära (om man gillar mycket ingefärssmak)
50 gram mörk choklad

1. Kärna ur dadlarna
2. Kör alla ingredienser i matberedare
3. Rulla små bollar och ställ in i kylen i ca 30 minuter.

4. Smält chokladen i vattenbad 
5. Doppa halva pepparkakskulan i chokladen. Förvara i kyl.

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Close