Efter några dagar i Stockholm är jag tillbaks till verkligheten. Otis har lärt sig massa nytt medan jag varit borta. I morse hörde jag skrik från toan – Otis kom inte upp. Alltså upp ur toaletten. Som om det inte räckte att han knycker toaborsten och jagar sina brorsor, nu klättrar han NER i toaletten och plaskar runt med fötterna. Trevligt.

Stockholm däremot var lugnt och härligt. Trevliga möten och härligt häng med Lillasyster och Limpan. Proseccon upphälld, maten serverad och soffan bäddad. Dom fixade en supergod fiskgryta med musslor och saffran och bjöd såklart på recept:

 

Fiskgryta med tomat och saffran
Ett nät musslor
Tärnad fisk (tex lax och torsk)
1 fänkål
1 morötter
1/2 sötpotatis
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1-2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
1 skvätt vitt vin
1/2 röd chilli
1 påse saffran
1/2 citron
Salt och peppar

1. Skölj och borsta musslorna. Släng de trasiga och de som inte stänger sig när man knacka på dem.
2. Hacka löken och fräs tillsammans med musslorna i olja i en stor kastrull. Häll på vin. Lägg på lock och koka 5 minuter, skaka kastrullen lite under tiden.
3. Ta upp musslorna och släng dem som inte har öppnat sig.
4. Fräs skivad fänkål, skivade morötter, tärnad sötpotatis, finhackad chili med vitlök och tomatpuré.
5. Slå på krossade tomater, grädde och lite mer vin och låt puttra en stund. Pressa över citronen. 
6. Skär fisken i lagom bitar, lägg ner dem i grytan och låt sjuda i ca 5 minuter under lock.
7. Lägg tillbaka musslorna i grytan. Servera med aioli.

 

fiskgryta med musslor

fiskgryta med musslor

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Close