Mycket grönkål här hemma nu. Grönkål i smoothies, omeletter, pesto och nu i hummus. Och herregud så gott det blev! Hade detta på fröknäcke och till familjns traditionsenliga fredagstaco. (Som denna helg även blev lördagstaco.) En klick grönkålshummus och en hemmagjord salsa räddar den tråkiga tacomiddagar. Alla dagar i veckan!

Grönkålshummus
1 förpackning kikärtor
3-4 blad grönkål
1 klyfta vitlök
En skvätt olivolja
En skvätt sesamolja
Salt & peppat

1. Häll av vattnet från kikärtorna.
2. Riv av grönkålen från stammen.
3. Stavmixa allt, och späd men vatten till lagom konsistens.

 

Här hittar du 3 till recept med grönkål

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

1 Kommentar

Skriv en kommentar

Close