Mycket grönkål här hemma nu. Grönkål i smoothies, omeletter, pesto och nu i hummus. Och herregud så gott det blev!

Hade denna grönkålshummus på fröknäcke vid familjens traditionsenliga fredagstaco. (Som denna helg även blev lördagstaco.) En klick av denna och en hemmagjord salsa räddar tacomiddagen.

Alla dagar i veckan!

 

Grönkålshummus

1 förpackning kikärtor
3-4 blad grönkål
1 klyfta vitlök
En skvätt olivolja
En skvätt sesamolja
Salt & peppar

Gör så här:
Häll av vattnet från kikärtorna.
Riv av grönkålen från stjälken och hacka i mindre bitar.
Stavmixa allt, och späd men vatten till lagom konsistens.

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close