– Mamma! Kan vi inte baka? Vi bakar ju aaaaaldrig!

Nej, det händer inte speciellt ofta. Barnen brukar vara med och laga mat istället. Men nu stod tydligen ”att baka” högst upp på önskelistan. På en tidsdag med lite tid och tomt skafferi blev dessa kakor perfekta! Bara två grundingredienser.

Banan- och havrekakor
2 mosade bananer
4 dl glutenfritt havregryn

Exempel på smaksättning:
Kakao
Russin
Kakaonibs
Vaniljpulver
Blåbär

1. Sätt ugnen på 175° C
2. Mosa bananerna och kör havregrynen i matberedare tills det blir som ett grövre mjöl. Man kan ha dem hela också om man vill det.
3. Blanda ihop banan och havregryn tillsammans med ev. smaksättning. Vi hade i 1 msk kakao.
4. Rulla bollar och platta ut på bakplåtspapper.
5. In i ugnen i ca 10 minuter.

banan havrekakor glutenfria glutenfria banankakor

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

7 Kommentarer

    • Nu har jag testat. Smaken var ju ok, men dom blev lite för mjuka tycker jag. Jag hade visserligen bara en vanlig stavmixer, så havregrynen blev inte så mjöliga. Dryga 10 minuter i ugnen, kanske skulle jag haft dem lite längre i ugnen.

  1. Har du testat att byta ut mot boveteflingor någon gång? Bör fungera

Skriv en kommentar

Close