Chokladdoppade kokoskulor – Perfekt om man gillar recept med få ingredienser. Både Paleo och LCHF-vänligt!

 

Chokladdoppade kokoskulor

3 dl kokosflingor
4 msk kokosolja
100 gram mörk choklad
(Ev sötning om man vill)

 

Gör så här:
1. Häll kokosflingorna i en matberedare och kör på full effekt tills kokosen blivit som ett grovt mjöl. I med kokosoljan och kör några sekunder till tills allt blandats.
2. Ställ kallt i ca 10-15, rulla sen små kulor av av smeten. Ställ in klorna i kylen då kokosoljan smälter vid rumstemperatur.
3. Smält mörk choklad och låt den svalna. Doppa kulorna. Jag lät mina stelna i kylen efter första chokladdoppet för att sen doppa dem i choklad en andra gång.

Förvara i kylskåp.

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

8 Kommentarer

 1. Hej!
  Undrar om det är ”kokosflan”‘eller vanlig ”riven kokos” du använder?

 2. Bra tips! Ska jag nog testa till jul :) vad använder du för choklad? Blir ju iof väldigt lite choklad på varje boll :)

  • Om du söker på Avokado i sökrutan kommer avakadokulor i listan högst upp. I det inlägget finns länk till chokladen jag använder :)

 3. Carina Lund Svara

  Vad för matberedare använder du till detta? Jag testade med magic bullet som visserligen fick massan slät och flytande men samtidigt skar sig motorn och det luktade länge bränt i köket.

  • Jag har en matberedare på 850 watt. Ju starkare desto bättre :) Kan tänka mig att magic bullet är lite för klen.

   // cecilia

 4. Men gud vilka fantastiska recept du har. Sparar dom i min recept mapp och väntar till jag dietat klart i juni. Inte jobbigt alls
  Tack för en toppen sida❤️

Skriv en kommentar

Close