Nu är grönkålssäsongen igång! Hittade denna svenska ekologiska grönkål i en liten smidig förpackning som inte tar upp hela kylen.

Här kommer tre tips på hur man kan använda grönkålen:

Grönkålschips
Grönkålsblad
1-2 msk olivolja
Himalayasalt

Sätt ugnen på 200 grader. Riv bort grönkålsbladen från stammen. Lägg i en skål och häll i olivolja och strö över salt. Blanda och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i ca 7-10 min.

 

Grönkålssallad
Ett knippe grönkål
1 tomat
1 Avokado
Saft från en lime
Havssalt+peppar

Ta bort stammen från grönkålen och strimla bladen. Hacka avokadon, skär tomaten i små bitar och blanda med grönkålen. Pressa över limesaft och strö över salt och svartpeppar.

 

Grönkåls-smoothie
Några blad grönkål
1 banan
1 knippe färsk mynta
Vatten

Mixa allt slätt.

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Maximillian Svara

    Jag har blivit lite lat och köper numera nästan alltid färdigrepad i påsar på Willy’s. Jag tycker den är väldigt prisvärd till skillnad från exempelvis ICAs färdigrivna blomkål och färdigstrimlade morötter.

  2. Bra tips!
    Sitter här på morgonkvisten och tänkte göra mig en smoothie, men har ingen mynta hemma…skulle man kunna ha i något annat istället?

Skriv en kommentar

Close