Avokado & chokladkulor

1 mogen avokado
100 gram mörk choklad
1 krm vaniljpulver
1,5 msk kakao
Några matskedar kakao att rulla kulorna i

– Mosa avokadon
– Smält chokladen sakta
– Rör ihop avokado, kakao och vaniljpulver med chokladen.
– Ställ i kylen ca 1 timma
– Rulla små bollar och rulla dem i kakao

Ett bra alternativ om man vill skippa grädde, ägg eller socker. Jag gjorde mina ca 10 gram styck och då blev det 15 st. Som tog slut alldeles för snabbt pga att alla gillade!

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

13 Kommentarer

  1. Åh vad gott! Vad använder du för choklad utan socker? Har svårt att hitta det i någon affär.

    • Det är socker i chokladen. I detta fall med rårörsocker. Man kan såklart välja sockerfri eller steviachoklad också. Äter man 1 kula så blir det inte speciellt mycket socker :)

      // Cecilia

  2. Åhhhh tack snälla!!! Bor ju i avokado- och mangoträdens land så detta ska jag testa att göra imorgon, mums mums! Nu ska jag ut och plocka in några avokadosar ;)

  3. Hej!
    Ser jättegott ut och fin sida på nätet, men i bloglovin där jag alltid läser inläggen så är texten helt oformatterad och bilden syns inte. Samma sak på nästa inlägg.
    Mvh Malin

  4. Gjorde dessa idag, shit vad goda! Tusen tack för detta tips, fullkomligen älskar recept med bra råvaror, få ingredienser och som går snabbt att slänga ihop! Tänker testa ha i lakritspulver nästa gång och kanske rulla i kokosflingor som mixats med citronzest…

  5. Frida Karlsson Svara

    Vilka härliga recept!
    Hur länge håller sig avokado/chokolad bollarna?
    // Frida

  6. Ouups, råkade få fatt i mintchoklad ,70%-ig, men goda blev de !

  7. Vad gör jag för fel?? Konsistensen blir lös och det är svårt att göra dem till bollar.

Skriv en kommentar

Close