Mycket fjäsk för barnen på senaste… Hade planerat att göra lax med fänkål, tomat och citron, men istället blev det laxnuggets. Kände på mig att det skulle ge en behagligare middag… Och mycket riktigt. Barnen älskade det och norpade åt sig i stort sett alla bitar. Vi vuxna fick nöja oss med vin. Jaja, hellre det. Här kommer recept:

 

Laxnuggets

4 laxfiléer
1 ägg
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl oskalade sesamfrön
Salt + peppar

Gör såhär:
Vispa upp ägget. Blanda mjöl, sesamfrön, salt och peppar i en djup tallrik. Skär fisken i lagom bitar och doppa först i ägget sen i mjölblandningen. Stek alla sidor i kokosolja eller smör. 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

3 Kommentarer

  1. Låter supergott!
    En fråga – hur länge och på vilken värme ungefär steker du dem?
    Tycker det är så svårt med nuggetsar där man inte SER om de är klara.

    Undrar också om du köper någon speciell lax? Återigen är miljögifterna i lax på tapeten och att majoriteten av östersjö-laxen dessutom är felmärkt då den annars inte blir såld. Något tips?

    Ha en bra dag!

    • Steker dem på hög värme tills de får färg, sen låter jag dom ligga på svag och vänder då och då.
      Denna lax är ”dålig”. Svårt att hitta bra lax tycker jag… Så tyvärr inget bra tips där.

      Ha en bra dag du med :)

      // Cecilia

Skriv en kommentar

Close