Glutenfria pannkakor i stora lass! När barnen får välja vill dom ha pannkakor. Igår fick dom sin vilja igenom:

 

Glutenfria pannkakor

1 dl mandelmjöl
1,5 dl havremjöl [annonslänk]
1 msk fiberhusk
3 ägg
6 dl nötmjölk

Gör såhär: Blanda de torra ingredienserna först. Häll på hälften av mjölken. Knäck i äggen och häll på resten av mjölken. Låt stå en stund och späd med mer vätska om det blir för tjockt. Stek i kokosolja eller smör. Lättast är att steka små pannkakor. Servera med uppvärmda hallon och kokossirap.

 

glutenfria pannkakor

3 nöjda pannkakstjuvar.

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

9 Kommentarer

 1. Eftersom du har havremjöl i pannkakorna är de inte glutenfria.
  Vanlig havre är kontaminerad med vete. Ren havre är inte heller alltid lämplig för glutenintolleranta.

   • Menar du att havre är glutenfritt eller att du använde ren havre (t.ex. Sempers rena havre) som det står glutenfritt på?

    Havre i sig må vara glutenfritt men odlas på marker där annat har odlats tidigare och det går inte att garantera då att havren kommer under 20ppm så som rekommendationerna för glutenfritt är i Sverige.

    I Australien (om inte minnet sviker mig allt för mycket) avråder man från havre helt om man är glutenintollerant då havre innehåller ett protein som motsvarar vetets gluten.

    I slutändan är det hur man mår som är det viktiga. En person klarar av att äta ren havre medan en annan inte gör det och båda två har samma diagnos, celiaki.

 2. Den sockerfria sylten är den sötad med något annat? Om inte vart köper du den?

 3. Pingback: Laxnuggets - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa

Skriv en kommentar

Close