…alltså inte jag och Johan utan kantareller och älg. Blev bjudna till mamma på älgstek och amarone ikväll. Helt fantastiskt! Jag lever fortfarande i min ”skogenbubbla”. Älskar vårt mini-minihus. Älskar skogen. Älskar att barnen kan springa ner till mormor själva. Älskar att hitta kantareller utefter vägen. Älskar att bara kunna öppna dörren och låta miniligisterna springa ut och härja fritt. Och den minste av dom springer redan… Herregud.

kantareller

 

Mamma bjuder såklart på receptet:

Älgstek i crockpot
1 älgstek
2 gula lökar
2 morötter
2 dl rödvin
3 lagerblad
1 msk enbär
Timjan
1 msk soja
Salt
Peppar

Klyfta löken, slanta morötterna och lägg tillsammans med resten av ingredienserna i crockpoten. Sätt crockpoten på svag värme i ca 8 timmar. Servera med kålrabbigratäng och en stor sallad med avokado och tomater. 

ergobabyhofsnäs

 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Ulla-Karin Svara

    Låter gott !
    Brukar säga jag är uppfödd på älgkött och fisk i min barndom !
    Pappa jagade älg varje år samt fiskade året om, även på vintern under isen.
    Kan verkligen sakna detta nu i vuxen ålder!
    Måste nog ut o se om jag hittar något älgkött i någon matvarubutik !!

  2. Låter gott !
    Brukar säga jag är uppfödd på älgkött och fisk i min barndom !
    Pappa jagade älg varje år samt fiskade året om, även på vintern under isen.
    Kan verkligen sakna detta nu i vuxen ålder!
    Måste nog ut o se om jag hittar något älgkött i någon matvarubutik !!

Skriv en kommentar

Close