Kålrabbigratäng är ett bra alternativ till potatisgratäng. Tänk på att skära tunna skivor, då kålrabbi tar längre tid på sig att bli klar i ugnen. Vill man kan man förkoka kålrabbin en stund.

Vi brukar servera gratängen till en bit stekt kött eller köttbullar med hemmagjord naturligt sötad lingonsylt, sååå gott!

 

Kålrabbigratäng

1 stor kålrabbi
3 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl riven ost
Salt+pappar

 

ekologisk kålrabbi

Gör såhär: Sätt ugnen på 225°C. Skala kålrabbin och skiva den tunt. Bred ut i en form. Pressa över vitlök, salta peppra och strö över osten. Häll på grädden. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

5 Kommentarer

  1. Hej Cecilia,

    Jag ville bara säga att jag följt din blogg till och från i flera år nu och ville för en gång skull även stanna upp och lägga en rad i kommentarsfältet.

    Tack för en bra blogg! Jag hoppas att ni fortsätter skriva ett bra tag till även om tiden är knapp.

    MVH
    Per

  2. Pingback: Mitt vegetariska julbord | INNOVATIVA INTENTIONER

Skriv en kommentar

Close