Då var det dags för detta igen: MATLÅDOR. Kan va det mest ocharmiga som finns. Men med tre barn, tre ställen att lämna och hämta finns varken tid eller ork för massa lyxiga ute-luncher. Fixade veckans 4 sista matlådor efter läxläsning, matlagning, tvätt, nattning och några timmars jobb. Looks like shit med kommer förmodligen vara supergoda:

Lax med quinoa och grönsaker
4 laxfiléer
2 msk tamari
salt+peppar

1/2 blomkålshuvud
1 broccoli
1 rödlök
Sesamfrön
Några msk olivolja
En skvätt sesamolja

1-1,5 dl quinoa

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Häll tamarin över laxen, salta och peppra. In i ugnen under ugnsfolie i 175° C i 20-30 minuter. Skär upp grönsakerna och lägg i en ugnssäker form. Strö over sesamfrön och ringla över olivolja och sesamoljan. När laxen är klar, höj ugnen till 225°C och ställ in grönsakerna. Medans grönsakerna är inne i ugnen, koka quinoan efter anvisning.

= 4 matlådor som säkert kan göras mycket snyggare än mina…

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

7 Kommentarer

 1. Hej, är quinoa paleo-vänligt?

  Tack för en trevlig blogg!

  MVH
  Helena

 2. Gott! Och – vad är grejen med snygga matlådor, egentligen? Mina skumpas iallafall i väskan lite hur som (tät matlåda – det enda viktiga!) och sen ser det ut lite som pyttipanna… Men gott likväl!

  • Haha, eller hur? Mina matlådor ser oftast fruktansvärda ut. Men i detta fall är det ju innehållet som räknas ;)

   // cecilia

 3. Enkelt är gott oavsett om det är snyggt eller ej ;) men va små portioner! Blir du mätt på det lilla eller är det till barnen? :)

Skriv en kommentar

Close