Fick till bästa middagen på länge:

Butternutpumpa med rödbetor, päron, chevre och valnötter

(3-4 pers)
1 butternut-pumpa
2-3 färska rödbetor
1 päron
1 bit chevre
1 näve valnötter
Olivolja
Salt+peppar

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela pumpan i 4 delar på längden och lägg i ugnsform. Ringla över olivolja. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. (Pumpan ska vara mjuk, men inte helt klar.
  3. Under tiden, skala och skär rödbetorna och päronet i små bitar.
  4. Ta ut pumpan och lägg på rödbetor, päron och valnötter, och smula över chevreosten. Ringla över lite mer olivolja, salta och peppra och låt stå i ugnen i ca 15 min (eller tills det ser färdigt ut) Sänk ev ugnen lite.
  5. Servera med färsk babyspenat. 

 

Fler nyttiga recept hittar du här

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

7 Kommentarer

  1. Pingback: Pumpasoppa med kokosgrädde - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa

  2. Hej!

    Backar du pumpan med skal på eller skär du bort det först?

    Tack för en fin blogg

Skriv en kommentar

Close