Glutenfritt, LCHF, Naturlig mat, RECEPT

Avokado & hallon-smoothie med dunderpulver

Smoothie med avokado och hallon
1 näve frysta hallon
1/2 fryst banan
1/2 avokado
0,5 dl turkisk yoghurt
1 mått dunderpulver
Späd med vatten

Stavmixa!

 

IMG_3188.JPG

Previous Post Next Post

Du kanske även gillar detta

5 Kommentarer

 • Reply Rina 19 september, 2014 at 16:11

  Tråkigt att det va maltodextrin i pulvret. Verkar svårt att hitta bra saker till barn nör det gäller xtra vitaminer.

  • Reply Madeleine Camenius 22 september, 2014 at 09:55

   Maltodextrinet behöver egentligen inte skrivas ut i innehållsförteckningen då det är ett hjälpämne, vi har valt att göra det ändå. Maltodextrinet motsvarar mindre än 1 gram kolhydrat per dos och är rent utvunnet ur potatis och cassava. Det viktigaste för oss är att hitta råvaror som är fria från kemikalier, och när det är så lite påverkar det heller inte blodsockret mer än vad resterande ingredienser i en smoothie gör. Anledningen till att det används är för att pulvret inte ska bli en stor hård klump så istället för att använda klumpförebyggande medel. Det är inte med för att göra det sött eller för energi.

 • Reply Lola 19 september, 2014 at 20:10

  Dunderpulvret innehåller ju maltodextrin :((((

  • Reply Madeleine Camenius 22 september, 2014 at 09:55

   Maltodextrinet behöver egentligen inte skrivas ut i innehållsförteckningen då det är ett hjälpämne, vi har valt att göra det ändå. Maltodextrinet motsvarar mindre än 1 gram kolhydrat per dos och är rent utvunnet ur potatis och cassava. Det viktigaste för oss är att hitta råvaror som är fria från kemikalier, och när det är så lite påverkar det heller inte blodsockret mer än vad resterande ingredienser i en smoothie gör. Anledningen till att det används är för att pulvret inte ska bli en stor hård klump så istället för att använda klumpförebyggande medel. Det är inte med för att göra det sött eller för energi.

 • Reply Madeleine Camenius 22 september, 2014 at 09:49

  Maltodextrinet behöver egentligen inte skrivas ut i innehållsförteckningen då det är ett hjälpämne, vi har valt att göra det ändå. Maltodextrinet motsvarar mindre än 1 gram kolhydrat per dos och är rent utvunnet ur potatis och cassava. Det viktigaste för oss är att hitta råvaror som är fria från kemikalier, och när det är så lite påverkar det heller inte blodsockret mer än vad resterande ingredienser i en smoothie gör. Anledningen till att det används är för att pulvret inte ska bli en stor hård klump så istället för att använda klumpförebyggande medel. Det är inte med för att göra det sött eller för energi.

 • Leave a Reply

  Close