Visst är det något snabbare och lättare att värma på ett paket färdiga köttbullar, med att göra egna är ju faktiskt inte så jobbigt. Och innehållet blir så mycket bättre potatis, potatismjöl, druvsocker, socker, jästextrakt och kryddextrakt.

Köttbullar
800 gram köttfärs
1 riven gul lök
1 ägg
2 msk tomatpuré
Salt+peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och rulla stora köttbullar. Stek ytan och låt dom bli klara i ugnen i ca 10 minuter. Då slipper man massa stek-os och medan de står i ugnen hinner man göra klart testen av middagen.

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

  1. Åh tack för tipset! Min son på 4 älskar köttbullar och jag får så dåligt samvete varje gång jag värmer på mamma-scans köttbullar. Detta ska vi testa i veckan! Göra ett lass och frysa in!

    Har även en tjej på 5 månader som har börjat med smakportioner. Ska bli kul att följa dig nu när du också har småbarn. Du har säkert massa bra tips och idéer på bra mat till små barn!

Skriv en kommentar

Close