Detta blev helt fantastiskt gott! Ut i skogen och leta svamp, här kommer recept:

 

Kantareller med bacon och dill 

(2 pers)
1 liter kantareller
1 paket bacon
2 dl grädde
1 knippe dill (eller persilja)
Smör att steka i
Salt+svartpeppar

Rensa och dela kantarellerna. Stek i torr panna tills vattnet ångar bort. I med en klick smör och stek tills de fått lite färg. Skär bacon i bitar och stek tillsammans med kantarellerna. När allt är perfekt stekt, i med grädde och dill. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

 

Lästips: Så hittar du kantarellerna!

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

1 Kommentar

Skriv en kommentar

Close