Blåbärsgröt utan gluten och mejerier
2 ägg
1 dl kokosgrädde eller kokosmjölk
1,5 msk kokosmjöl
0,5 dl blåbär

Rör ihop alla ingredienser med visp i kastrull på svag värme tills lagom konsistens. Servera med tex. kokosmjölk/grädde, cashewnötter, mandlar, kokoschips, och vaniljpulver.

Enjoy!

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

3 Kommentarer

  1. Hej Cecilia! Tycker din blogg är så himla vettig och bra och du är verkligen inspirerande. Har en lite fundering som jag inte vet om du kan svara på. Klickade på länken till kokosmjölet i receptet och det står att om du är gravid eller ammande så bör du rådgöra med läkare innan du äter det. Jag blev lite ställd, vad beror det på och är det något att oroa sig över? / en som älskar kokosgröt

    • Hej!
      Inget jag hört något om. Men man ska ju rådgöra med läkare innan man äter vitaminer som inte kommer från apoteket också…

  2. Hej! Jag undrar om äggen är ett måste i kokosgröt. Jag tror alla recept pa gröt med kokosmjöl som jag har sett har ägg. Går det att göra utan eller blir det konstigt då?

Skriv en kommentar

Close