Detta är barnens favoritfrukost: naturell yoghurt, hallon, kokos, lakritspulver och vaniljpulver. Barn kommer älska Yoggi och Danino så länge det står i kylen. (Eller så länge mamma eller pappa väljer att köpa det.) Vi köper det aldrig, och barnen frågar aldrig efter något annat. Detta är yoghurt för dom och dom älskar det. Visst, detta är dyrare, men sen går det inte åt lika mycket pga mer fett mindre socker. Och barnen behöver inte ha mellanmål efter 1 timma. Win win på det. Och stabilt blodsocker = lugna och trevliga och glada barn. Bara massa win med andra ord.

Sen att jag är en taskig mamma som inte låter barnen äta sockrade flingor och färska frallor när det är helg och allt…

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Helt RÄTT tänk :) Synd att inte fler föräldrar tänker så, lugna glad barn är bäst :)

  2. Ja, fy vilken elak mamma du är! ;-)
    Jag önskar jag vetat allt jag vet idag för 28 år sedan, då hade jag varit en smalare och gladare småbarnsmamma och mn äldsta dotter kanske inte hade utvecklat samma sockerberoende som jag. Men hon har, trots förståndshandikapp och en släng av adhd gått ner 26 kg det senaste året på rätt liberal LCHF. Från st 48 till 38. Hon har 8 kg kvar till normalt BMI (bara 1.52 lång). Det är väl en bedrift som heter duga?

    • Living by Miriam Svara

      Vilken stark dotter du har! Hoppas hon kan njuta av sin nya kropp :-)

Skriv en kommentar

Close