När jag var liten och när jag åt godis var påsken alltid årets högtid. Och det var på grund av Anthon Bergs marsipanägg. Då fanns dom BARA under påsk, och i styckpris i kiosken. Det var lyx. Nu kan man så klart köpa påsar av dessa året runt. Nu äter jag ju i och för sig inte dessa längre, men ändå irriterande att man förstör traditioner så. Fy Anthon Bergs!

Barnen har inte koll på det här med påskgodis ännu så vi körde en något bättre variant. Glutenfria powerbars. Eller ”påsk-bars” som barnen kallar dem. Min mage klarar inte så mycket spannmål och socker, men ett betydligt bättre alternativ för barnen än det traditionella påskgodiset fyllt av e-nummer och socker.

 

Glutenfria påsk-bars
3 dl glutenfritt havregryn
3 dl jordnötter
3 äggvitor
2 dl kokosflingor
2 dl torkade tranbär
2 dl russin
Jag tog ca 1 msk honung ist för 1/2 dl
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång

Mixa alla ingredienser i 20-30 sek. Platta ut på bakplåtspappaer. Skär rutor och grädda i 175°C i ca 15 minuter.

 

20140418-105216.jpg

20140418-105222.jpg

20140418-105231.jpg

20140418-105240.jpg

20140418-105246.jpg

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

3 Kommentarer

  1. Så gott det ser ut! Brukar ta en bars till mellanmål ibland. Dess ska jag absolut testa att göra!

  2. Anette - From Avenue to Boulevard Svara

    Det där låter toppen. Undrar om min äldsta skulle gilla det. Letar med ljus och lykta efter ett barrecept så att jag kan göra nyttiga sånna som hon gillar. Hon är så himla ”knusslig” på vissa grejer. Inga russin och kokos är så där men ibland går det ner. Men dadlar brukar funka så jag ska prova byta ut russina.
    Barnen har lunchlåda varje dag till skolan (bor i Australien) och jag gillar förståss att packa nyttigt och så bra det går men inte alltid lätt att kombinera med att det inte finns möjlighet till att värma mat eller så gott om tid till att äta den. Alla andra ungar på skolan har skräpmat med sig och mina får inget sådant alls så därför vore det bra att hitta någon bar som man kan skicka med ibland med gott samvete så att säga.
    Tacka vet jag den svenska skolmaten.
    Tjingeling! Anette

Skriv en kommentar

Close