Semamlax med kokoskokta grönsaker (4 port)
Laxfilé
Furikake sprinkles (eller svarta och vita sesamfrön)
Salt+peppar

Gör så här: Sätt ugnen på 150°C. Lägg laxfiléerna i en form, salta och peppra och strö över  sesamblandningen. Laxen innertemperatur ska upp till ca 56°C.

Kokoskokta grönsaker
Kokosolja med chili
Broccoli
Färsk vitkål
Motötter
Gul lök
Skivad  vitlök
Limeblad
Lime
Tamarisoja eller salt

Gör så här: Woka grönsakerna i kokosoljan. Tillsätt limeblad och häl på kokosgrädden. Smaksätt med pressad lime och salt.
Servera med cashewnötter.

Enjoy!

 

 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close