Fick detta tips från Lina som bloggar på paleolina.wordpress.com

Att aktivera pumpakärnor innebär alltså att man blötlägger dem och med saltets hjälp aktiverar enzymerna i kärnorna så de blir mer lättillgängliga för kroppen. Sedan torkar man dem varsamt i ugnen för inte förstöra de aktiva enzymerna.


Aktiverade pumpakärnor

400 g pumpakärnor
Vatten
Himalayasalt eller havssalt

– Blötlägg pumpakärnorna över natten tillsammans med 1 tsk salt.
– Häll ut på en bakplåtsklädd plåt och strö två kryddmått salt över.
– Ha ugnen på lägsta temperatur och låt kärnorna torka i några timmar. (Är man otålig kan man öppna ugnen och släppa ur fukten samt röra runt så går det lite fortare)

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

  1. Jag brukar visserligen blötlägga kärnorna över natten ,men strunta i saltet.
    Och då äter jag kärnorna au naturelle, som dem är. Direkt.

    Vad exakt gör saltet och är det effektivare nedbrytning av fytinsyra med (himalaya)-salt?

Skriv en kommentar

Close