aktiverade pumpakärnor

Fick detta tips från Lina som bloggar på paleolina.wordpress.com

Att aktivera pumpakärnor innebär alltså att man blötlägger dem och med saltets hjälp aktiverar enzymerna i kärnorna så de blir mer lättillgängliga för kroppen. Sedan torkar man dem varsamt i ugnen för inte förstöra de aktiva enzymerna.


Aktiverade pumpakärnor

400 g pumpakärnor
Vatten
Himalayasalt eller havssalt

– Blötlägg pumpakärnorna över natten tillsammans med 1 tsk salt.
– Häll ut på en bakplåtsklädd plåt och strö två kryddmått salt över.
– Ha ugnen på lägsta temperatur och låt kärnorna torka i några timmar. (Är man otålig kan man öppna ugnen och släppa ur fukten samt röra runt så går det lite fortare)

 

2 kommentarer

  1. Jag brukar visserligen blötlägga kärnorna över natten ,men strunta i saltet.
    Och då äter jag kärnorna au naturelle, som dem är. Direkt.

    Vad exakt gör saltet och är det effektivare nedbrytning av fytinsyra med (himalaya)-salt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close