Lyckan att hitta dessa i frysen hos svärmor. Så gott efter all julmat! Nedan följer recept.

Zucchinifrallor ca 8-10 st
4 ägg
2 dl finriven zucchini
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiebrhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1/2 dl sesamfrön
3 msk solrosfrön
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffigt och tillsätt den rivna zucchinin. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg– och zucchiniblandningen.
Låt stå ca 10 min och forma sen bullar av smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Enjoy!

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Pingback: Rulla, rulla liten bulla | Ama de casa

  2. Hej, har testat dessa två gånger nu men mina sväller inte upp så fint som dina.. Gör enligt recpet med vispa äggen några minuter och vända ner zucchini och sen mjölblandningen. Det är inget fel på smaken men hade vart kul med “baguettelyftet” i dem.. Ska man låta zucchinin rinna av? Eller ska man ha specialugn? Jag har vanlig hederlig ugn. Med vänlig hälsning, Sofia

    • Jag har varmluftsugn… men borde inte bli sån stor skillnad. Testa att låta zucchinin rinna av eller ev skära bort det i mitten.

Skriv en kommentar

Close