Brysselkål med rödlök, vitlök och cashewnötter

Ett nät brysselkål
1 rödlök
3 klyftor vitlök
En näve naturella cashewnötter
Kokosolja/ghee/smör
Äppelcidervinäger
Smör
Salt+peppar

 

Gör så här:
– Stek klyftad brysselkål, skivad rödlök och skivad vitlök i kokosolja, ghee eller smör tills brysselkålen är lagom mjuk. Godast blir det med rätt mycket tuggmotstånd.
– Häll i en skvätt äppelcidervinäger, cashewnötter, en klick smör, salt och peppar.

 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

7 Kommentarer

 1. Gud så gott! Det får det bli ikväll till rostbiffen! Funkar mandel i stället för nötterna tror ni?

 2. Vilken kokosolja utan smak använder du? Är utan smak = deodiserad, alltså behandlad med (förhoppningsvis) vattenånga? Tycker man hör så mycket om att då tappar oljan mycket av sina hälsofördelar, eller att den behandlas med kemikalier för att tappa lukt och smak, men det kanske inte gäller alla?
  Blir knäpp på de här med vilka fetter man ska och inte ska äta… Nåt tips på en nyttig, neutral, ekologisk olja att göra majjo på? Har provat kallpressad rapsolja (hittar inte icke-kallpressad som eko) men tycker kallpressad rapsolja har en konstig bismak (provat flera märken), och ”neutral olja” från markatta (solrosolja), men verkar som solrosolja är satans påfund på grund av omega-halten?

  • Jag brukar köra kallpressad, men i detta fall biofoods deodiserade ekologiska.
   Majjo är svårt. Jag brukar köra olivolja eller rapsolja. Men det är som du säger, är de smak/luktfria är de behandlade. Och solrosolja har alldeles för hög omega6/3-kvot. En djungel med andra ord! Men om man smaksätter majonösen med vitlök/örter/kryddor kan man få bort lite av olj-smaken. Lycka till!

   • Ok, jag får fortsätta leta och prova oljor till min majjo/aioli… Tack för svar! :-)

 3. Pingback: Matig brysselkål och quinoasallad - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa

Skriv en kommentar

Close