ägg och bacon

Ja men detta ser väl ut att vara en bra frukost? Detta har jag ätit varje morgon i 2 veckor. En tallrik med proccesat kött med nitrit, samt ägg stekt i dålig olja med massa Omega 6?

Inte så bra med andra ord.

På måndag tänker jag köra 1 vecka ren mat. Då menar jag ren.
– Så ekologiskt som möjligt
– Inga mejeriprodukter
– Inga tillsatser/e-nummer
– Inga dåliga oljor

 

Spannmål och raffinerat socker avstår jag som vanligt.

Ren mat är inte så lätt som det låter. Speciellt inte om man äter lunch ute. I butiken är det bara att kolla innehållsförteckningen. Inga e-nummer eller namn man inte känner igen är en bra riktlinje. I grönsaksdisken letar man upp den ekologiska delen.

Vem är med? En vecka ren mat är bra för alla. Start på måndag!

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

12 kommentarer

 1. JA, jag är med! Lägg gärna upp förslag på rätter du ska laga. Försöker undvika mejeri, men det är inte alltid så lätt.

 2. Jag är med.. Jag ska åtminstone ge det ett ärligt försök. Har inget restaurangbesök planerat – så det kan gå vägen!! 🙂

  Ha en trevlig helg!
  //Malin

 3. jag hakar på !Jag skulle dessutom vilja höra eller läsa om din väg till sockerfri.. =0) jag tycker nämligen det är svårt som tusan inte pga motivation men rent fysiskt tungt när jag har försökt plocka bort frukt eller minska rotsaker.. blir “illamående och trög i huvudet” och då efter ett tag ökar jag på med 1-2 frukter om dagen å lite mer av sötpotatis, morot palsternacka o betor ..rotisar. äter mer Paleo än LCHF liksom.

 4. Jag är på! Förra veckan var bortrest hela veckan, svårt att få i sig bra & ren mat då. Känns i kroppen då jag ätit alla måltider ute länge.

 5. Jånna – Har du som mål att gå ner i vikt? Tror personligen carb behovet/tolerans kan variera rätt mycket mellan folk. Om man kollar på Mark Sissons carb-curve börjar den på 50 men kan sträcka sig rätt högt beroende på nivå av aktivitet och mål. Kanske mår du helt enkelt bäst av aningen mer kolhydrater och äter du Paleo så behöver du nog inte oroa dig för sämre insulinkänslighet i framtiden.

 6. Jag är med! Ska även undvika mejerier (förutom ost och smör), korv/salami/skinka/bacon är det svåraste att vara utan tycker jag. Ska vi köra en hasgtag på instagram? #renmat kanske? 🙂

 7. shiraz – nej jag har väl egentligen inte behov av gå ner i vikt utan mera muskler =) tror också att jag fungerar bättre fysiskt o mentalt med en stor portion grönt rotisar o lite frukt då o då..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close