Denna gryta gjordes ofta när jag bodde på Maui. Då med Ono (wahoo) som är snäppet godare än torsk, med detta blev riktigt bra också. Går supersnabbt att göra och är fantastiskt gott om man är ett fan av koriander.

Torsk i kokos med koriander, ingefära och lime
Färsk torsk
Kokosgrädde
1 kruka koriander
En bit ingefära
Några klyftor vitlök
Röd chilli
Saften från 1 lime
Salt+peppar

Börja att mixa vitlök, ingefära och koriander och lite av kokosgrädden så alla bitar försvinner. Häll i resten av kokosgrädden.

Koka upp i kastrull med hackad chilli. Lägg i fisken och låt kokoa några minuter tills fisken är klar. Pressa i limejuicen och salta och peppra.

Enjoy!

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

9 Kommentarer

 1. Katarina Andersson Svara

  Detta verkar riktigt gott, men klarar du ett tungt träningspass på detta?

  • jag åt detta som middag och hade tränat på morgonen och ätit massa mer mat under dagen. Men jag hade absolut kunnat träna på detta. Sen brukar jag äta mer än en tallrik också :)

 2. Använder du mixern som du gör nötsmör i även till detta eller har du en annan också? Tänkte om den tar smak av vitlöken

  • använder kokosgrädde till detta. Det smakar såklart vitlök, gillar man inte är det bara att skippa/minska. Lika gott i allla fall :)

   • Åh, men vitlök är ju det bästa i världen ;) tänkte på när du mixar ihop röran om du har ännu en mixer/stav för att inte själva mixern ska ta smak av kryddorna och vitlöken eller om du kör nötsmör och kryddblandningar i samma maskin?

 3. wow, så god och samtidigt så enkel att göra. Älskar att den är paleo också!

 4. Om man inte är så förtjust i koriander, men gillar idén i övrigt, vad tror du man skulle kunna använda? Älskar din mat!

Skriv en kommentar

Close