Jordgubbspaj Paleo / LCHF

Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl sötmandel
1 msk fiberhusk
50 gram kokosfett eller smör
1 ägg
Lite salt
1 krm vaniljpulver

Mixa de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt rumstempererat smör/kokosfett och ägget. Mixa tills det blir en bra deg. Tryck ut i en pajform. (eller lägg i frysen en stund och kavla ut mellan 2 bakplåtspapper) Nagga med gaffel och förgrädda i ca 10 minuter på 175° C.

Fyllning
Jordgubbar
1,5 dl kokosflingor
1 ägg
2o gram smält smör eller kokosfett
1 krm vaniljpulver
Hackade nötter

Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda kokos, ägg, smält kokosfett/smör och vaniljpulver. Lägg på jordgubbarna på det förgräddade pajskalet. Smula över kokosröran och strö sist över de hackade nötterna. 175°C i ca 10 minuter, eller tills kokosen har fått färg.

Servera med vispad kokosgrädde.

SÅ gott!

20130716-222429.jpg

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

5 Kommentarer

  1. Ser jättegott ut! Fryser du kokosgrädden eller hur får du den glassliknande i konsistensen?

  2. Pingback: Skolavslutning | Carpe Diem

Skriv en kommentar

Close