”kokosnötsskålar”
romsås LCHF

Men oj vad mycket bilder det hamnat under #mejerifriLCHF! Kul! Och tack för att ni delar med er.

Här kommer 5 av veckans recept.

Är det en bra idé att fortsätta med detta? I så fall kör vi fem recept i veckan sommaren ut. Och fortsätt tagga era mejerifria LCHF-recept på Instagram med #mejerifriLCHF

 

Bröd Lchf mejerifritt

Zucchinibröd med kokos och linfrö
50 gram smält smör eller kokosfett
6 ägg
1,5 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
0,75 dl linfrö
0,5 riven zucchini

Smält smöret. Mixa linfrön till mjöl och blanda sedan med resterande torra ingredienser. Rör ner ägg, zucchini och det smälta smöret. Blanda väl. Lägg smeten i en bakplåtspappersklädd form och grädda i ca 50 min på 175 grader. Med dessa mått blir det ganska smala skivor av brödet så om man vill ha dem “normalstora” får man dubbla receptet.

Instagram: @cicci8011

 

 

våfflor LCHF mejerifritt

Mandelvåfflor
3 dl mandelmjöl
3 tsk fiberhusk
4 ägg
1,5 dl kokosmjölk
0,5 dl smält Kokosolja (ca 50 gr)
En nypa salt om man vill

Blanda först de torra ingredienserna och tillsätt sedan ägg, kokosmjölk och den smälta Kokosoljan. Vispa till en smet som sedan får stå ca 10 min. Smeten blir ganska tjock men det ska den va.

Smörj ett våffeljärn med lite extra Kokosolja och grädda. Servera med valfria tillbehör, mejerifritt och lowcarb förstås 😉

Instagram: @ecomaria

 

 

romsås LCHF

Dill- och romsås (1-2 port)
1 dl majonnäs
1 msk kokosmjölk, Santa Maria extra creamy (valfritt)
0,5-1 msk rom, caviar eller vad ni föredrar
ett par skvättar citron
färsk dill efter smak

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Kokosmjölken är för att göra såsen lite lösare, men behövs inte om du gillar den tjock.

Blogg: Vardagsliv med LCHF
Instagram: @vardagsliv_med_LCHF

 

 

laxbiffar LCHF mejerifritt

Lax- och spenatbiffar
2 st laxfiléer (á 125g)
1 gul lök
1 ägg
Dill
Färsk bladspenat
0,5 msk fiberhusk (funkar även utan)
Sesamfrön
Kryddor efter smak (jag använde salt, svartpeppar, citronpeppar)

Dela laxfiléerna i bitar. Mixa tillsammans med ägg, hackad gul-lök, dill och bladspenat (Eller koka upp lite vatten och låt spenaten ligga i några sekunder tills den blir “mjuk”, låt svalna och blanda i lax-smeten i efterhand om du inte vill ha gröna biffar ;))

Smaksätt med kryddor och blanda i bunke. Gör en liten “prov-biff” som du steker och smakar av så att biffarna är tillräckligt kryddade. Jag doppade även mina biffar i lite sesamfrön innan stekning.

Klart! Supergott!

Instagram: @mhornberg

 

 

kardemummapannkaka LCHF mejerifri

Kardemummapannkakor
2 dl osötad madelmjölk
1 dl hasselnöstmjöl
3 ägg
1 tsk fiberhusk
1 nypa salt
Vaniljpulver
Kardemumma
Kanel
Kokosolja till stekning

Blanda allt och låt svälla några minuter. Stek i rikligt med kokosolja. Använd gärna liten stekpanna, då är de lättare att vända. Servera med kokogrädde smaksatt med vaniljpulver samt bär eller jordgubbar.

Instagram: @smartfoodtess

 

11 kommentarer

  1. Jättebra idé! Annars kör jag lätt fast med samma sorts mat, blir lite enformigt, bra med idéer från andra.

  2. Fortsätt gärna! Bra med en receptsamling när fantasin tryter. Tack för en mycket inspirerande blogg!

  3. Som nötallergiker tackar jag och bockar för recept på bröd med mera utan mandelmjöl! Ska ta och inhandla kokosnötsmjölet du tipsar om. Stort TACK!

    MVH//Anna

  4. Laxbiffarna här till de godaste jag ätit!!! och dina fröknäcken är ett Måste! Super goda! Tack och fortsätt ..! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close