Sommar betyder glass. Och mycket glass betyder extremt mycket socker och annan skit. Men inte lika illa om man gör den själv. Nu kanske inte detta blev barnens favoritglass genom tiderna, men dom åt upp och frågade när dom skulle få glass nästa gång. Ett bra betyg!

 

Jordgubbsglass
2 äggulor
1,5 dl grädde
6-8 jordgubbar
Vaniljpulver

Vispa äggulor, grädde och vaniljpulver med elvisp. Rör i mosade jordgubbar och häll i glassformar. In i frysen. Klara efter några timmar!

20130608-080842.jpg

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

9 Kommentarer

  1. Annars kan man köra frusna jordgubbar i matberedaren tills de blivit finfördelade. Häll på grädde samtidigt som maskinen går tills konsistensen är bra. Klart.

  2. Det här ska jag prova med kung Markattas lakritspulver! Kan bli hur gott som helst!

  3. Sylvia Edh Larsson Svara

    Hej Cicilia
    Jag är ny här och undrar när du skriver grädde- är det vanlig grädde du talar om då? Eller? Sylvia

Skriv en kommentar

Close