Glutenfritt, LCHF, RECEPT

Enklaste glassen utan socker och sötningsmedel

Sommar betyder glass. Och mycket glass betyder extremt mycket socker och annan skit. Men inte lika illa om man gör den själv. Nu kanske inte detta blev barnens favoritglass genom tiderna, men dom åt upp och frågade när dom skulle få glass nästa gång. Ett bra betyg!

 

Jordgubbsglass
2 äggulor
1,5 dl grädde
6-8 jordgubbar
Vaniljpulver

Vispa äggulor, grädde och vaniljpulver med elvisp. Rör i mosade jordgubbar och häll i glassformar. In i frysen. Klara efter några timmar!

20130608-080842.jpg

Previous Post Next Post

Du kanske även gillar detta

9 Kommentarer

  • Reply jon 9 juni, 2013 at 00:38

    Annars kan man köra frusna jordgubbar i matberedaren tills de blivit finfördelade. Häll på grädde samtidigt som maskinen går tills konsistensen är bra. Klart.

  • Reply Emma K 9 juni, 2013 at 17:13

    Det här ska jag prova med kung Markattas lakritspulver! Kan bli hur gott som helst!

  • Reply anna 28 maj, 2014 at 14:25

    Hej
    Ska man vispa tills grädden blir hård?

    Mvh Anna

  • Reply Sylvia Edh Larsson 14 juli, 2014 at 21:34

    Hej Cicilia
    Jag är ny här och undrar när du skriver grädde- är det vanlig grädde du talar om då? Eller? Sylvia

    • Reply Cecilia Folkesson 15 juli, 2014 at 11:48

      Hej Sylvia!
      Står det bara grädde är det 40% vispgrädde 🙂

      Hälsningar Cecilia

  • Reply Linn 24 juli, 2014 at 19:53

    Hvor mange blir det?

    • Reply Cecilia Folkesson 25 juli, 2014 at 11:46

      Hej Linn!
      så länge sed jag gjorde, men har för mig att det blev 4 eller 6 st.

      // Cecilia

  • Reply Ekofilosophie 5 april, 2015 at 19:40

    Det ska jag testa 🙂

  • Leave a Reply

    Close