Saffransaioli
(4 port.)

2 äggulor
3 dl olja
4 vitlöksklyftor
1 tsk vinäger
1 påse saffran
salt

Se till att både ägg och olja är rumstempererade. Rör ihop äggulorna, pressad vitlök och vinäger. Droppa sakta i oljan och vispa samtidigt. Mot slutet kan man hälla i oljan lite snabbare. Viktigt att vispa hela tiden annars skär det sig lätt. Blanda i saffran och salt.

Perfekt till skaldjur och fisk!

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

6 Kommentarer

    • Ska testa detta sen! Mina aiolis blir ALLTID misslyckade i princip! :D Tack för tipset!!

  1. Mums! Du måste prova göra majonnäs/aioli med stavmixer! Så snabbt och lätt och den har aldrig skurit sig för mig! Dessutom slipper msn vispandet (även om det iofs är bra vardagsmotion ;) jag brukar dessutom alltid göra på 1 helt ägg, man slipper dela och ev slänga äggvitor! Majon blir lite ljusare, men lika god tycker jag!

  2. Pingback: Fakir-Vecka | underbarasaker

Skriv en kommentar

Close