En gammal favorit i repris; LCHF pizza. Denna var ett tag sen jag gjorde eftersom jag kört mejerifritt ett bra tag nu. (förutom vissa undantag)

Här kommer receptet igen:

Lchf-pizza
Botten

4 ägg
1,5 dl grädde
2 msk fiberhusk
100 gram riven grana padano
1 nypa salt

Tomatsås
1 dl finkrossade tomater med basilika

Fyllning
Ost och valfri fyllning. Jag gjorde en barnsida med rökt skinka, ost och majs (om man äter LCHF, skippa majsen) och en annan sida med salami, champinjoner, sparris och ruccola.

1. Vispa ägg, grädde och fiberhusk och salt. Jag körde elvisp. Rör i osten och låt stå ca 5 min. Bred ut på smörpapper på bakplåt och grädda i 10-15 min i 175 grader.

2. Bred ut tomatsåsen på pizzabottnen och lägg på fyllning. Grädda i 250 grader högt upp i ugnen tills osten smält.

3. Lägg på ev ruccola.

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

9 Kommentarer

  1. När jag gjorde denna pizzabotten blev den helt soggig och svampig. Upplever att allt med fiberhusk blir väldigt svampigt i konsistensen. Hur blir din botten? Tror du kanske att min bara blev för tjock?

  2. Kikki Sandström Inspiratör o Coach Svara

    Ser oemotståndligt ut!
    // kikkisandstrom.se

Skriv en kommentar

Close