Vardag

Äter LCHF:arna mackor i smyg?!

Jag har läst någonstans att 1 av 10 äter LCHF. Många äter GI och några är glutenintolleranta. Men ALLA äter ju mackor och bakverk!

Var på en konferans med Google Analytics idag, mellan 8 och 17. Väldigt länge med andra ord. Och det serverades mackor till förbannelse. Och mototskakor och brownies. Jag såg ingen som inte åt. (utom jag själv då). Vart var de andra 45-50 de’ltagarna som enligt statistik inte äter mackor?!

 

20130523-211014.jpg

20130523-211008.jpg

 

Previous Post Next Post

Du kanske även gillar detta

14 Kommentarer

 • Reply Helena 24 maj, 2013 at 10:39

  Ja jag känner ingen som inte äter mackor eller fuskar (inkl jag själv) Jag vet bara en i min bekantskapskrets som äter LCHF och han fuskar med godis lite då och då också. Däremot äter jag inte kakor och tårtor eftersom jag inte gillar det, jag lägger hellre ”krutet” på popcorn, chips och ostbågar som jag älskar och inte kan tänka mig att leva utan. Jag är väldigt medveten att jag aldrig kommer att få superkroppen (är 161 cm och väger 58 kg) men jag tycker det är värt det eftersom jag inte vill leva utan viss sorts snacks eller mat. Jag tycker inte att LCHF alternativen såsom bröd eller pizza går att äta. Då hoppar jag hellre över det och äter en ”riktig” pizza någon enstaka gång.

  Jag beundrar verkligen dig Cecilia som är så strikt och när du fuskar så är det bara för att avbryta din periodiska fasta 5 minuter tidigare: ;))
  Provade din stekta vitkål igår förresten, toppengod! Tack för det receptet. 🙂

  • Reply Cecilia Folkesson 24 maj, 2013 at 11:08

   Helt rätt, man ska äta precis som man själv vill! Kul att du gillade vitkålen 🙂

 • Reply Mia 24 maj, 2013 at 11:03

  Handen på hjärtat, äter inte mackor och kakor och sånt! Innan trodde jag folk skulle tycka jag var tråkig om jag sa Nej men nu är alla så vana vid att jag inte ska ha att ingen ifrågasätter, så skönt! Dessutom är det absolut inte värt det, bröd kan jag ersätta med eget bröd istället för tråkiga frallor som jag får ont i magen av! Godis och kakor är alldeles för sött, äter hellre nån god dessert med bär och så hemma då! När jag började med lchf trodde jag aldrig jag skulle säga så, letade efter efterrättssubstitut direkt! Nu är det väldigt sällan, har inget behov av det, och emellanåt håller jag mig helt ifrån det eftersom det skapar sug och plockkänsla! Är mest sugen på riktig mat nu för tiden! Förr kunde jag inte leva utan bär till frukost! Frukt funkar inte alls för mig, har aldrig gjort, jag blir bubblig och får sug i magen! Och bär är ju lyxigare den gången man väljer det! Och man äter ju så gott och lyxigt hela tiden, så de som säger att man äter tråkig mat har ingen aning!

  • Reply Cecilia Folkesson 24 maj, 2013 at 11:09

   Precis så tycker jag också.
   Då hade i alla fall du stått bredvid mig tomhänt 😉

 • Reply MalinSt 24 maj, 2013 at 11:17

  Jag fuskar ibland. Men då är det ett medvetet fusk – för att jag vill och för att jag tillåter mig det. Men skulle nog inte medvetet fuska på en konferens…
  Däremot när jag är på konferenser där det serveras endast smörgåsar, frukt, kakor och godis så väljer jag ofta att ta en smörgås och äter pålägget. Skinkan, osten och den grönsak som ofta finns. Själva brödet står jag dock över!!

 • Reply Victoria Bentsrud 24 maj, 2013 at 13:16

  Så sant verkligen! Det är verkligen så när man kommer ut någonstans till ex. föreläsningar! Frallor, kakor och ett enda ynka fruktfat! Vart är LCHF-alternativen?! Tack för en underbar sida med jättebra inlägg! Förresten! Har en fråga angående fröknäckena! Råkade bränna en plåt häromdagen! Hihihi! Hur tjocka ska dem vara när man breder ut dem på plåten ungefär? Kram!

  • Reply V 8 augusti, 2013 at 13:35

   Kan du ta bort det inlägget jag har skrivit här? Mvh, Victoria Bentsrud

 • Reply HelenaB 24 maj, 2013 at 14:16

  Visst är det konstigt! Antingen ljuger statistiken eller så går LCHFare inte på konferenser. Det kan också vara så att de inte går till fikabordet alls eftersom man väldigt sällan hittar något ätbart där.
  Har man tur kan man ibland hitta nötter eller ost, men då brukar det vara någon som bett om det i förväg. Tack o lov att man inte blir kinkig av hunger på LCHF :), för mig brukar kaffet vara tillräckligt tills jag kommer hem.

 • Reply Oskar 24 maj, 2013 at 20:32

  De som ”fuskar” med gluten gör endast sig själva en gigantisk otjänst.
  Gluten orsakar magproblem vilket i sin tur kan leda till mängder med både psykiska och fysiska sjukdomar.

  Det finns dessutom ofantliga mängder med nyttiga efterrätter på bl.a. nomnompaleo.com och paleoomg.com om man känner sig sugen på sådant.

 • Reply Åsa 25 maj, 2013 at 00:55

  Jag kan också ta en macka och äta bara pålägget om jag är på konferans.

 • Reply Karin Johansson 25 maj, 2013 at 23:46

  Hej jag följer din blogg och det är så inspirerande men har inte fått något nytt sen 17 maj tråkigt och undrar varför Karin

 • Reply Kikki Sandström Inspiratör o Coach 27 maj, 2013 at 15:08

  NÅN gång fuskar jag, men inte ofta alls. Det gäller att ha med sig eget fika när man är på konferens. Kan dock inte uttala mig om hur andra lchf:are gör…
  // kikkisandstrom.se

 • Reply Ullis 15 december, 2013 at 20:39

  Jag upplever att det dessvärre aldrig finns några alternativ för oss LCHF:are. 🙁 Man ”ska” äta en massa mjöl-skit. 🙁

 • Leave a Reply

  Close