En ny mejerifri favorit!

Färsk vitkål med ingefära, vitlök och cashewnötter

– Strimla vitkålen
– Skiva några vitlöksklyftor
– Hacka en halv röd chili
– Riv lagom med ingefära (någon cm)

Gör såhär: Stek vitkål, vitlök, chilli och ingefära snabbt på hög värme. Mor slutet, lägg i cashewnötter eller mandlar. Häll på lite Kikkoman soja och pressa sist över lime.

 

Servera med kyckling eller lax. Eller är som det är. Svingott!

 

vitkål med cashewnötter

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

10 Kommentarer

  1. Låter gott! Synd på sojan bara, funkar ju inte med paleo… Men får hitta på nån annan smaksättning. :)

  2. Kikki Sandström Inspiratör o Coach Svara

    Verkar jättegott – delar vidare!
    // kikkisandstrom.se

  3. Åh det blev jättegott! Jag skippade sojan men använde några droppar sesamolja istället.

  4. Sabine-Välbefinnaren Svara

    Tack för tipset. Det låter verkligen super mumsigt. Ska provas. Ha det gott.

  5. Hade i kokosmjölk, blev supergott! :)
    Tack för all inspiration!

  6. Helén Läbom Svara

    Hej!
    Har precis hittat din sida….såå mkt goda recept! Har precis testat att göra Vitkål med ingefära, vitlök o chili o det var som du sa svingott…;)

  7. Hej Cecilia!

    Så fantastiskt god! Gjorde en kombo av soya samt sesamolja som Sagajo tipsade om, himmelskt. Ser också denna rätt som en utmärkt stomme till wok om man tex vill lägga till kyckling eller annat kött.

Skriv en kommentar

Close