Mandelplättar
2 ägg
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
Vaniljpulver
Lite salt

Blanda och stek i koksfett. 

Tips! Med bakpulver blir plättarna lite tjockare. Och med kokosfett blir det inte massa bränt smör i stekjärnet.

 

20130327-201148.jpg
En sur Zion blev glad när han fick knäcka ägg, hälla och blanda. Bästa knepet för at få ungarna att äta: låt dom hjälpa till att laga maten.

 

20130327-201156.jpg

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

3 Kommentarer

  1. Kan man använda mandelpulpa till detta istället för mjöl? (Det som blir kvar då man gör mandelmjölk) Vad tror du?

  2. Halloj!

    Har provat kesoplättar och dessa mandelplättar. Det blir ju goda, men jag tycker de är himla svårstekta. Har det med kokosoljan att göra, eller? Kanske du har nåt tips?

Skriv en kommentar

Close