Köttgryta med blomkål- och broccolimos

4 port.
800 gram grytbitar
2 gula lökar
2 msk tomatpuré
6 kryddpepparkorn
Salt+svartpeppar
ca 0,5 liter vatten
1 dl rödvin
Morötter

Bryn köttet och en hackad lök i smör eller kokosfett. I med kryddpepparkornen, tomatpuré, salt och peppar. Häll på vatten och rödvin. Låt puttra på låg värme gärna 2 timmar. Minst. Häll i mer vatten om det behövs. Mot slutet, i med morötter och en klyftad gul lök.

 

Blomkål- och broccolimos
1 broccolibukett
1 litet blomkålshuvud
Salt+svartpeppar
Smör eller olivolja
Ev en klick creme fraiche

Koka broccoli och blomkål. Stavmixa med smör eller olivolja. (+ creme fraiche om man vill) Salta och peppra.

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close