sesamnuggets
Glutenfritt, LCHF, Naturlig mat, Paleo, RECEPT

Sesamnuggets

Sesamnuggets
Kycklingfilé
1 Ägg
Sesamfrön
Salt+Peppar
Kokosfett att steka i.

Gör såhär: Dela kycklingen i rätt så platta bitar. Lägg dem på hushållpapper och salta och peppra. Doppa dem först i uppvispat ägg, sen i sesamfrön. Stek i kokosfett. Server med en sallad, blomlålspuré eller broccolimos.

 

20130123-190404.jpg

 

Previous Post Next Post

Du kanske även gillar detta

8 Kommentarer

 • Reply Annika 24 januari, 2013 at 09:30

  Hej jag vill få plattare mage då jag gick upp 40 kg när jag väntade min son!
  Jag är 170 lång och väger idag 58
  Jag har försökt mig på jogga men får sådan otrolig håll, beror det på min usla kondition?
  Vad skulle du rekommendera mig att göra/ vecka?
  Gillar din blogg, så inspirerande!!

 • Reply Sonja 24 januari, 2013 at 15:08

  Låter mumma, ska testa ikväll 😀 Jag undrar, skulle inte du kunna ha en rubrik med ditt ”skafferi”, alltså sånt du alltid har hemma, ”speciella” LCHF-grejer och så? 🙂 Din blogg är verkligen en stor inspirationskälla för mig, tack och bock för det!

 • Reply Tine 24 januari, 2013 at 16:39

  Nam!

 • Reply Petra - Jag & mitt liv med barn, LCHF och träning 24 januari, 2013 at 17:38

  Vad gott det ser ut och vad sugen på kyckling jag blev nu:)!

 • Reply Tess 24 januari, 2013 at 17:43

  Ser gott ut, jag lagade också Chicken Nuggets idag och dom blev kanon goda // Tess

 • Reply Skrot svett och rock´n roll med Dieseldoris och Slavdrivarn 24 januari, 2013 at 17:45

  Såg ju RUSKIGT gott ut!
  Måste testas! 😀

  Bara att storma ut i kylan och inhandla sesamfrön – wohoo!

 • Reply Veckans mat | Roelani 9 september, 2013 at 00:19

  […] färdiga chicken nuggets. För dom som är lite ”healty crazy” rekommenderar jag STARKT ”Chicken Nuggets”.. så sjukt […]

 • Reply Sesamnuggets med vaxbönor och en god sallad - Tappakilon.com 1 november, 2016 at 12:55

  […] Idag testade jag mig på att göra Sesamnuggets vilket var mycket enklare än jag trodde. Det gick både fort att göra och så var det enkelt. Något kletigt kanske men verkligen supergott. Selma som är lite kräsen i mat tyckte i alla fall att detta var väldigt gott. Hon åt som aldrig förr och det var roligt att det blev en bra rätt som funkade för hela familjen. Receptet hittade jag hos Cecilia Folkesson.  […]

 • Leave a Reply

  Close