Dessa sesamnuggets är en av barnens favoriter! Sesampaneringen blir krispig och supergod. Enkla att göra och lätta att variera med olika tillbehör. Ett bra tips är att steka dem så de får en fin yta, sen steka klart dem i ugnen. Då slipper man stå och vakta spisen och man slipper även massa matos!

 

Sesamnuggets

Kycklingfilé
1 Ägg
Sesamfrön
Salt+Peppar
Kokosfett att steka i

 

Gör så här:

 1. Skär kycklingen i relativt tunna bitar.
 2. Lägg dem på hushållspapper och salta och peppra.
 3. Doppa dem först i uppvispat ägg, sen i sesamfrön.
 4. Stek i kokosolja.

Server med en sallad, blomkålspuré eller broccolimos.

 

20130123-190404.jpg

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

8 Kommentarer

 1. Hej jag vill få plattare mage då jag gick upp 40 kg när jag väntade min son!
  Jag är 170 lång och väger idag 58
  Jag har försökt mig på jogga men får sådan otrolig håll, beror det på min usla kondition?
  Vad skulle du rekommendera mig att göra/ vecka?
  Gillar din blogg, så inspirerande!!

 2. Låter mumma, ska testa ikväll :D Jag undrar, skulle inte du kunna ha en rubrik med ditt “skafferi”, alltså sånt du alltid har hemma, “speciella” LCHF-grejer och så? :) Din blogg är verkligen en stor inspirationskälla för mig, tack och bock för det!

 3. Pingback: Veckans mat | Roelani

 4. Pingback: Sesamnuggets med vaxbönor och en god sallad - Tappakilon.com

Skriv en kommentar

Close